7.22.2012

Lancangnya gadis bernama QueenMutiaa!

Pagi-pagi minggu bila on saja mukabuku saya terkejut tengok pelajar saya postkan tentang kebiadapan seseorang gadis dari seberang yang berani memperkatakan ttg agama yang dianuti oleh umat lain. Saya hanya memerhati dan memerhati tapi di dalam hati hanya mampu berdoa moga-moga Allah berikan pengajaran kepada gadis yang berkata demikian. Bagi saya tiada guna menyemarakkan lagi api yang sememangnya marak. Lihat saja ayat-ayat kebiadapannya..lagi diserang oleh individu dengan kata-kata lagi rancak dan lancang dia berkata-kata. 

Lihat sendiri lah kelancangan gadis ini...Terkutuk betul. Manusia lain pun beragama juga tapi tidak sebiadap gadis ini. Dalam agama mana-mana sekalipun tiada yang menganjurkan umatnya bermaki-makian mengutuk agama orang lain yang dianuti..Sebagai manusia, beradab dan hormatilah orang lain jikalau ingin manusia lain menghormati anda. Rendahnya nilai-nilai yang ada dalam dirinya!

Klik di sini >> QueenMutiaa

Bagaimana perasaan anda? Nilailah sendiri apa yg dipostnya saban minit. Harap semua umat Islam di luar sana sama-sama berdoa moga Allah memberikan pengajaran kepadanya. Janganlah kita sama naik dengan manusia sepertinya kelak nanti sama juga taraf kita sepertinya! Ingat Allah Maha Besar..Tidak mustahil akan diturunkan musibah kepada sesiapa yang DIA kehendaki. Nauzubillahi minzalik.

No comments:

Post a Comment